Video från Kina


Lite bilder från resan =)

Ljusshowen
Ljusshowen
 
När vi lämnar gåvor till barnhemmet

Det gamla barnhemmet
Jag och Hanna utanför de gamla barnhemmet
Gruppfoto på muren
Jag på muren
På muren
 
Jag och Hanna på muren♥
Jag och Daniel på muren ;)
Soppa med tupphuvud
Jag äter med pinnar (Y)
Frukosten på flygplanet
På bussen
I kö upp till bergen

Bergen

Utanför Himmelska templet
På något fik vid sockertoppsbergen

Jag och Hanna

I den trång tåghytten

Hemma i min egen säng!!!!

Så alla bara vet så har jag världens skönaste säng, det är därför jag sover så mycket ;)
Haha, nej, men idag har jag i alla fall varit i skolan och fått träffa lite folk XD Svensk mat är god! Nu efter skolan har jag varit med Amanda ute lite innan jag stack hem. Här hemma har jag mest packat upp och lite så. Man känner att det är annan tid här. Jag är rätt(väldigt) trött nu.
Nu ska jag käka.
Puss<33

Packat precis

Hej, nu är jag så duktig och bloggar ;) Nej, men nu har vi precis packat. Vi ska snart gå och äta. Idag har jag mått lite sämre så jag stannade hemma på hotellet medans de andra åkte till Hong Kong-ön. Igår var vi på sitesing(stavning?) på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi på kvällsmarknad. Imorgon kommer bussen som ska ta oss till flygplatsen runt 5:50. Det blir en lång dag imorgon, men det ska bli skönt att komma hem till Sverige. Just nu saknar jag den svenska maten väldigt mycket. Och kanske att sova länge på helgerna, jag har ju missat lovet och vi har gått upp tidigare än vad man gör på vardagarna när det är skola nästan varje dag nu på resan. 
Imorgon åker vi i alla fall hem efter tre veckor i Kina.
Puss♥

Btw, mamma hälsar till alla barn och stora på jobbet. Hon längtar efter ren luft, rent vatten och tvättmaskinen där hemma. 

Klas bloggar, Kina, tredje veckan

Pappa berättar från Kina. Tredje veckan.
Vi vaknar ett par timmar innan tåget "landar" i Guangshou. Guiden Molly möter upp. Hon tar oss inte till Riverside hotell som det står i resplanen. Hon tar oss istället till Marriot, vilket vi INTE är ledsna för. Vi åker till de stora tjejernas barnhem. Eller snarare dit det har flyttat. Ingen personal finns kvar sen sist vi var där (12 år sen). Persolnelen visar oss runt. Nuförtiden tar folket hand om sina barn själva. De enda som bor på barnhemmet är mer eller mindre handikappade. En vill ha min keps. Jag lägger den i en påse men barna pekar på påsen... Vi lämnar barnhemmet och åker förbi det gamla. Numer är det ombyggt till bostäder men vi känner igen fasaden. Nästa dag besöker vi ett buddist-tempel. Det är mäktigt och se människor tända stickor och buga sig för Budda.
'Dag 19, den 15 april tar vi et tidigt morgontåg till Hong Kong. Efter två timmar möter Yuki upp, hon tar oss till BP International Hotell. När vi kommer fram upptäcker vi att BP står för Baden Powell (scouternas grundare). Rummen är ganska spartanska, de är två våningssängar i det lilla rummet, mao är det väldigt trångt. Första dan promenerar vi runt själva. Vi kommer ner till hamnen och ser över till ön Hong Kong. Skylinen vi ser är häftig.
När vi vaknar nästa morgon tar Yuki med oss på en busstur. Vi åker över till ön Hong Kong. Vi åker förbi de höga husen, upp i bergen. På andra sidan är det mycket lyx. Häftiga kåkar på bergssluttningar blandat med häftiga stränder. De dyraste bostäderna kostar uppåt 180 000 kr per kvm enligt Yuki. I Göteborg ligger väl maxpriserna på 50-60 tusen (tror jag). Tyvärr ösregnar det och åskar dag tre när vi tänkte åka över till stränderna för att få oss ett dopp i Sydkinesiska sjön. Vi åker över ändå och promenerar. Vi har det gött utan att bada.,
Ikväll går vi ut och käkar en sista gång. Imorgon åker vi hem till Sverige.

//Klasse

Hong Kong!!!<3

Hej, sitter vid en dator pa hotellet i Hong Kong. Har ar det runt 29°c
Nu ska vi snart ata.
Bloggar kanske inte mer foran vi kommer till Sverige pa onsdag.
Puss<3

inget internet på hotellet

Vi har inget internet på hotellet, så jag kan inte blogga. Men tågresan gick bra. Vi var på barnhemmet igår. Just nu sitter jag på en resturang och bloggar med mobilen medans vi väntar på maten. Hotellet vi bor på är jättefint, ett marriott hotell, som har gym, pool och massa mer. Här är det jättevarmt, men regnar lite ibland. Det är mycket varmare ute än inne, 28grader ute. Hur varmt är det i Sverige?
 

Båttur och snart nattåg

Nu har vi precis varit ute på en båttur på Li-floden. Det var rätt chill, det simmade vattenbufflar lite här och där i kanterna. Och ibland kunde man se folk som satt på flodkanterna och tvättade kläder. Nu sitter jag ute på hotellet i värmen och chillar. Runt 18 kommer taxin, som ska ta oss till tågstationen, och hämtar oss, sedan blir det nattåg till Kanton. Puss<3

Lite svar och så.


Svar till Samuel :D : Hm... Det var ju jättefint väder när jag åkte, och jag hoppas på att det fina vädret kommer tillbaks innan jag kommer tillbaks. Men här är det jättefint väder. Som sagt så lägger jag inte upp så mycket bilder för att det tar rätt lång tid. 
Ha det bra! 

Svar till idaa<3: Ikväll tar vi tåget mot Kanton, och sedan, om några dagar, åker vi vidarare till Hongkong. Vi reser hem onsdag den 18/4. Men nu är det bara vi, Andersson och Åsjö kvar på resan. På lördag besöker vi mitt och Hannas barnhem.
Kram!

Jag blir glad när folk kommenterar

Jo, eftersom jag var så bra på att 
blogga idag så bloggar jag lite nu ;) 
Just nu så packar jag så jag slipper
göra det imorgon. Imorgon blir det
natttåg till Kanton. Funderar på att
duscha, men jag måste packa klart. 
Bloggar kanske inte imorgon. Vi får 
se hur intenet funkar på nästa hotell.
Puss<3

Klänningen jag köpte igår<3

Provade precis den nya klänningen och så. ;)
Idag har vi varit inne i staden och shoppat och lite så. Sedan vid 15:30 åkte folket(Johannes, Daniel, Amanda, Tomas och Birgitta). De skulle flyga till Shanghai(stavning?) Sedan har vi mest varit på hotellet. Spelat kort och typ bara chillat. Här är det mygg också, jag har massa myggbett som kliar. Känns som sommar, fast lite klibbigare.
Nu skam vi äta middag här på hotellet. De har västerlänsk(stavning?) mat här, och det är ju lite gött, för man har tröttnat lite på kinamaten.
Nu ska jag ut med Hanna.
Puss<3


Godmorgon(?)<3

Klockan är typ 9:30 nu, men i Sverige är den 3:30.
I alla fall så har jag precis ätit frukost. Det är jättefuktigt på vårat rum, och i luften överallt för den delen också, men i alla fall. Idag ska vi in till staden och typ käka lunch, shoppa och så, typ mellan 10:30 och 13:30, sedan ska vi väl va på hotellet. Imorse åkte en familj här ifrån. De skulle till Beijing i en natt och sedan hem. Senare runt 15:30 ska nästa familj åka. De skulle vidare till ett annat ställe och sedan hem om några dagar. Vi fortsätter imorgon, vi ska åka tåg till Guangshu(Kanton) över natten.
Men detta inlägget blev ju fint ;) Hade tänkt att videoblogga någon gång också...
Puss<3

Klas bloggar, Kina, Andra veckan.

Helt plötsligt börjar folk må illa i bussen till Changsha och jag och några till har lite feber. Hursomhelst kommer vi till Changsha något utmattade. Vi flyttar in på "lyxhotellet" Dolton som chanserat sen sist (10 år har gått). Under något dygn har dom flesta i gruppen magsjuka. Vi utreder naturligtvis, grundligt i gruppen, orsaken till illamåendet. Vi är många "vise män och kvinnor" som kommer fram till att både Avatarbergen och maten i området synes omänskliga, SPECIELLT MATEN!!! Doch är jag övertygad om att deltagarna tyckte Avatarbergsbesöket var värt varenda plastpåse... Vi är som sagt lite utslagna, vi åker till någon park där vi går i något spökslott. Vi ligger ganska lågt, vi är ju utmattade som sagt.

Ny morgon. Buss till Xinhua, de små barnes födelsestad. Det är stadskörning, motorvägar och skumpvägar blandat. Efter 5-6 timmar kör vi in i Xinhua. Vi stoppar upp en bit in i stan där barnhemmets föreståndare hoppar på och visar vägen till vårt hotell. Ms Wang, fd föreståndare, sluter också upp. Hon är en lika varm person nu som hon var för tio år sen. Numer finns barnen i en byggnad på andra sidan gatan eftersom det bor pensionärer i den gamla byggnaden.  Vi är runt hos barnen. Dom sjunger för oss, vi är i deras "gympasal" osv. Ms Wang går igenom våra barns akter familjevis. Vi får både uppfrächat minne och en del nytt. Vi äter middag med "barnhemmet". Tyvärr petar vi bara i maten eftersom vår magåkomma inte gett sig helt än.  Specialiteten på bordet hade vi nog bara petat på även om vi varit kärnfriska. Det var en soppa på något kött (va de nu var), blod och komage!!!

Vi åker till Yangshuo, en kinesisk turistort. Det har precis regnat ett antal dagar när vi kommer men nu strålar solen, säkert 25-30 grader i skuggan, Mmm... I Yangshuo åker vi bambuflotte mellan sockertoppsbergen och vi tar en cykeltur på 2,5 mil... pust, pust... Shoppingen är ok igen, vi köper ännu mer "märkeskläder". Det finns Gucciväskor, Jeep. Polo, you name it... På kvällen är vi på en maffig ljus/teatershow som utspelar sig på vatten med bergen som bakgrund. Just nu är det onsdag eftermiddag. Två familjer har precis lämnat oss men vi är två som åker vidare söderut imorgon kväll (nattåg). På fredag morgon vaknar vi i Guangshou (Kanton), där vi ska besöka våra stora tjejers barnhem.


På bilden kan ni läsa vad för gott som kan beställas upp till rummet i Xinhua. SMARRIGT VA!!!

//Klasse

Cyklade igår ;P<3

Chá...
Idag har vi varit inne i staden och shoppat.
Igår åkte vi flotte och sedan cyklade. Jag har ont i rumpan(alla bryr sig)..
I alla fall cyklade jag och Hanna tandemcykel XD Här i Yangsou. Det är asvarmt, ca. 20-25(?)°c. Jag dör av värme, fast nej, jag ska inte klaga. Älskar faktiskt värme.
Pallar inte blogga så mycket så jag laddar upp några bilder från gårdagen, som ni kan glo på. Senare ikväll ska vi på någon ljusshow som är arrangerad av samma folk som arrangerade os-saken.
Puss<3Pallar inte blogga...

Men jag får la blogga lite för er få som kollar bloggen ;)
Efter vi åkte från Cangsha åkte vi buss i ca. 6h till staden Xinhua där småtjejerna är födda. En familj stannade en exttra natt i Changsha och skulle sedan till ett annat barnhem där hon kom ifrån. När vi kom fram till Xinhua checkade vi in på ett litet halvfint hotell och sedan träffade vi barnhemsföreståndarinnan och den gamla föraståndarinnan. Sedan fick vi sitta och prata lite på barnhemmet och sedan äta middag på något ställe tillsammans med dem. Jag försöker göra mig kortfattad ;) Jag mådde dock inte så bra denna dagen, så jag var lite trött efter en bussresa och sedan hade jag ingen matlust. Alla rökte jättemycket på hotellet i Xinhua.

Andra dagen i Xinhua besökte vi barnhemmet igen och fick reda på lite mer om Annie och där hon hade bott. Sedan fick vi också kolla runt där inne. Det var massa söta barn. De flesta var handikappade eller förståndshandikappade. Sedan bodde det också äldre människor där. Just nu tror jag de sa att det bodde åtta äldremänniskor.

Idag gick vi upp 05:30 och checkade ut från hotellet. Jag har spenderat över 8h i en halvunken buss. Men nu är vi framme i Yangshuo och bor på hotellet Snow Lion Riverside Resort. Imorgon ska vi åka på någon flod och sedan cykla tror jag. Vi måste gå upp tidigt varje dag. Hittills har jag gått upp tidigare än jag gör annars nästan varje dag.
Puss<3
 
RSS 2.0