Klas bloggar, Kina, Andra veckan.

Helt plötsligt börjar folk må illa i bussen till Changsha och jag och några till har lite feber. Hursomhelst kommer vi till Changsha något utmattade. Vi flyttar in på "lyxhotellet" Dolton som chanserat sen sist (10 år har gått). Under något dygn har dom flesta i gruppen magsjuka. Vi utreder naturligtvis, grundligt i gruppen, orsaken till illamåendet. Vi är många "vise män och kvinnor" som kommer fram till att både Avatarbergen och maten i området synes omänskliga, SPECIELLT MATEN!!! Doch är jag övertygad om att deltagarna tyckte Avatarbergsbesöket var värt varenda plastpåse... Vi är som sagt lite utslagna, vi åker till någon park där vi går i något spökslott. Vi ligger ganska lågt, vi är ju utmattade som sagt.

Ny morgon. Buss till Xinhua, de små barnes födelsestad. Det är stadskörning, motorvägar och skumpvägar blandat. Efter 5-6 timmar kör vi in i Xinhua. Vi stoppar upp en bit in i stan där barnhemmets föreståndare hoppar på och visar vägen till vårt hotell. Ms Wang, fd föreståndare, sluter också upp. Hon är en lika varm person nu som hon var för tio år sen. Numer finns barnen i en byggnad på andra sidan gatan eftersom det bor pensionärer i den gamla byggnaden.  Vi är runt hos barnen. Dom sjunger för oss, vi är i deras "gympasal" osv. Ms Wang går igenom våra barns akter familjevis. Vi får både uppfrächat minne och en del nytt. Vi äter middag med "barnhemmet". Tyvärr petar vi bara i maten eftersom vår magåkomma inte gett sig helt än.  Specialiteten på bordet hade vi nog bara petat på även om vi varit kärnfriska. Det var en soppa på något kött (va de nu var), blod och komage!!!

Vi åker till Yangshuo, en kinesisk turistort. Det har precis regnat ett antal dagar när vi kommer men nu strålar solen, säkert 25-30 grader i skuggan, Mmm... I Yangshuo åker vi bambuflotte mellan sockertoppsbergen och vi tar en cykeltur på 2,5 mil... pust, pust... Shoppingen är ok igen, vi köper ännu mer "märkeskläder". Det finns Gucciväskor, Jeep. Polo, you name it... På kvällen är vi på en maffig ljus/teatershow som utspelar sig på vatten med bergen som bakgrund. Just nu är det onsdag eftermiddag. Två familjer har precis lämnat oss men vi är två som åker vidare söderut imorgon kväll (nattåg). På fredag morgon vaknar vi i Guangshou (Kanton), där vi ska besöka våra stora tjejers barnhem.


På bilden kan ni läsa vad för gott som kan beställas upp till rummet i Xinhua. SMARRIGT VA!!!

//Klasse

Kommentarer

Innan du kommenterar:
- LÄS INLÄGGET innan du kommenterar.
- Skriv inte t.ex, Hej, hur är det? Kolla gärna in min blogg och släng in en kommentar!
- Om du kommenterar anonymt så kan jag spåra dig med ditt IP-nummer.
- Om du ska kritisera, fyll i alla fälten (namn, e-postadressen och om du har, blogg) och stå för det du skriver. Att komentera anonymnt är fegt!
- Jag är oftast intresserad av länk-/bloglovin-byten.

Kommentera sötnows!:

Ditt söta Namn:
Kom ihåg mig, för jag återkommer

E-postadress: (ingen annan än jag som ser)

Din blogg/Hemsida:

Skriv något fint♥:

Trackback
RSS 2.0