Maränger och lite mer...
Heej :D
Jag håller på att baka maränger. :)
De är precis klara. Blev supergoda.
Receptet ser ni nedan.
Det kanske kommer bilder senare. :)
Puss<3
Maränger med choklad
För 8 personer.Ingredienser
3 äggvitor2 dl strösocker
2 msk färdig
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet. (Det är viktigt att vattenbadet bara sjuder. Om det kokar stelnar äggvitan och marängmassan blir svår att klicka ut på plåtar.)
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock.
Ringla chokladsås över marängsmeten. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga.
Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen 60 min. Lägg dem på galler att svalna.
Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet. (Det är viktigt att vattenbadet bara sjuder. Om det kokar stelnar äggvitan och marängmassan blir svår att klicka ut på plåtar.)
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock.
Ringla chokladsås över marängsmeten. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga.
Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen 60 min. Lägg dem på galler att svalna.
Kommentarer
Trackback